Як правильно їсти гостру їжу
- Почни з найменш гострих страв і поступово нарощуй градус гостроти. …
- Їж повільно, це послабить реакцію організму на гостре. …
- Випити щось крижане – лід заморозить нервові закінчення в роті до температури, коли гострота спецій не сприйматиметься.
На думку фахівців, найкраще нейтралізує пекучість білок казеїн. Тому в критичній ситуації потрібно пити йогурт та молоко, їсти сметану чи морозиво. Всі вони багаті на казеїн. Також непогано справляється з цим завданням рослинний білок глютен, який міститься у відвареному рисі та хлібі.
Гостра їжа провокує печію – правда, але є нюанси Однак надлишки соку можуть потрапити в стравохід і спричинити неприємне печіння. Тому завжди варто пам'ятати про міру. Якщо ж є гостре у невеликих кількостях такого не станеться.