Як відомо, американський бурбон витримується у нових обвуглених бочках з американського дуба. Цей тип надає напою димніші аромати, ніж бочка, яка використовується повторно і вже ввібрала віскі.Jun 12, 2020
Під час дозрівання відбуваються хімічні реакції між спиртом, ароматичними речовинами та деревиною. Ці реакції збільшують кількість складних ефірів і альдегідів у віскі. Крім залишків хересу або бурбона у стінці бочки, спирт також витягує таніни, ванілін та карамель з деревини.
Величезною популярністю Англії користувалися Іспанські кріплені вина – хереси. Саме бочки з-під херес стали основною тарою для витримки віскі. Завдяки витримці у них, віскі збагачувався приємними шоколадними та горіховими тонами.
Для витримки віскі використовують три основних розміри бочок: Barrel – Барель, 190 літрів. Hogshead – Хогсхед, 245 літрів. Butt – Батс, 500 літрів.