Свіжий імбир Бульби середньої товщини, як правило, наймолодші та свіжіші – їх і обирайте. Ідеальне місце для зберігання свіжого імбиру – холодильник. У спеціальному водонепроникному пакеті з затискачем він зберігатиметься до трьох тижнів.29 січ. 2021 р.
Свіжий корінь імбиру. Протягом 1-2 тижнів можна зберігати свіжий корінь імбиру у холодильнику. За цей час він не втратить свої корисні властивості. Якщо ви хочете продовжити його термін придатності, вам треба покласти імбир у герметичний пакет або контейнер, викачавши все повітря.
Щоб заморозити імбир, обгорніть його харчовою плівкою (якщо заморожуєте великий корінь, розламайте на менші шматочки), а потім заморозьте. Так імбир зберігатиметься до 6 місяців. Ви можете одразу очистити імбир або залишити шкірку. У будь-якому випадку нема потреби розморожувати його, якщо збираєтеся терти.
Як приймати імбир? Імбир часто кладуть у їжу – і не тільки в чай. Його додають у багато страв як приправу – він надає пікантну гострину. Наприклад, його часто використовують при приготуванні картоплі – вареної, запеченої чи смаженої – у м'ясних чи рибних стравах.
Етапи приготування
- Імбир очистити від шкірки і натерти на середній терці.
- Покласти в каструлю, залити 1 л. води. Довести до кипіння і варити на самому маленькому вогні протягом 10 хвилин.
- Трохи остудити, додати кілька часточок лимона і мед за смаком.
- Готовий імбирний чай можна наливати і пити.
Так, цілу цибулю потрібно зберігати в холодному, сухому, темному й добре провітрюваному приміщенні або шафі. Заборонено зберігати у пластикових або тканинних мішках, а також у пакеті. Зазначається, що нарізану та сиру цибулю варто зберігати в герметичних контейнерах та в холодильнику. Вона буде свіжою від 7 до 10 днів.
Для тривалого зберігання підходить імбирний корінь найвищої якості. Він повинен бути твердим, без зелених нирок або темних плям, з гладкою шкіркою. Зморщені ділянки на поверхні говорять про те, що імбир вже почав псуватися. Імбир корисний для нормалізації жирового і холестеринового …