Для цього необхідно збільшити рівень екстракції. Рекомендуємо: зменшити помел (або збільшити температуру води) та зменшити закладку кави до 17,5 грам. За рахунок цього рівень екстракції зростає до 20%. Зменшення маси меленої кави дає більш збалансовану чашку через більш високу екстракцію.
Зменшуємо екстракцію Щоб зменшити екстракціюнам потрібно збільшити закладку кава, збільшити помел або зменшити температуру води. У будь-якому випадку, при зміні екстракції, Змінювати краще один параметр за раз, з наступною дегустацією.
Час заварювання: довше — вище рівень екстракції. Температура води: вище температура – вище рівень екстракції. Розмір помелу: дрібніший помел — вищий рівень екстракції. Турбулентність: будь-які помішування або вливання води невеликими порціями також збільшують екстракцію.
Рекомендований час екстракції – 25 секунд. Дотримуйтесь його, доки відчуєте, що готові експериментувати. Кількість меленого кава відрізнятиметься залежно від того, який у вас кошик для портафільтра, але в середньому на один шот еспресо використовується 8-10 грам кава, на подвійний – 16-18 грам кава.