Середній термін придатності насолоди (при дотриманні належних умов зберігання) не перевищує 2-х місяців. Деякі турки вважають, що лукум залишається придатним для споживання протягом 4-5 місяців.Jan 19, 2022
Відомий турецький десерт рекомендується зберігати у закритому місці, намагаючись не допускати контакту з повітрям. При недотриманні цих умов продукт, починаючи твердіти, швидко псується. Розрізаний на шматочки виріб краще зберігати загорнутим у пергаментний папір.
Щоб східні солодощі довше радували вас свіжістю та смаком, потрібно дотримуватися кількох простих правил. 1. Для халви оптимальні температура та термін зберігання – Не більше 18С і не довше двох місяців. Її допускається зберігати в холодильнику і можна заморожувати на термін до трьох місяців.
Загальне між лукумом і рахат–лукумом хіба що додавання крохмалю. Звичайний лукум, зокрема Бековський лукум, готують на яєчному білку, що робимо його повітряним та ніжним. На смак схоже з зефіром, але лукум за структурою більш пухкий та розсипчастий.