Картопляний крохмаль прискорює обмін речовин, служить основним джерелом енергії, благотворно впливає на травний процес. Крім того, продукт знижує рівень холестерину, сприяє зниженню артеріального, позитивно впливає роботу печінки.
Картопляний крохмаль – Це дуже корисний і поживний для здоров'я продукт. Регулярне вживання крохмалю у їжу, веде до стабілізації рівня холестерину у крові. Що значно знижує можливість виникнення такого захворювання, як атеросклероз.
В медицині картопляний крохмаль використовують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту як протизапальний та обволікаючий засіб. Його також використовують і для лікування опіків та шкірних захворювань.
У шлунковому тракті людини та тварини крохмаль піддається гідролізу і перетворюється на глюкозу, яка засвоюється. організмом. Проміжними продуктами гідролізу крохмалю є декстрини. Крохмаль як харчова добавка використовується для загущення багатьох харчових продуктів, приготування киселів, заправок та соусів.