Вода – це найпростіше, з чим розбавляють "МартініЯкщо смак оригінального вермуту б'янко або росо здається занадто концентрованим, пом'якшити його найпростіше мінеральною водою — приблизно одну частину до трьох частин вермуту.
Головна "фішка" поєднання мартіні і оливок полягає у дивному співвідношенні солодощі вермуту та солоних нот стиглого оливкового плоду. Цей мікс обов'язково сподобається, особливо якщо йдеться про презентацію, вечірку. Оливка у такому разі виступає в ролі закуски, що, безперечно, дуже зручно!
Для поєднання з мартіні краще використовувати кислі соки, наприклад, апельсиновий та вишневий. Ідеально підходять свіжовичавлені цитрусові фреші (апельсиновий, лимонний, ананасовий, грейпфрутовий), що перебивають смак спирту. Можна змішувати і магазинні сокитільки вибирайте марку, що містить мінімум цукру.