З розрахунку на вагу однієї особи в 50 г, у кілограмі буде приблизно 20 раків. Рідше можна зустріти справжніх гігантів – великих раків, вага яких складає 200-400 г. Коштують зазвичай дорого через більшу кількість м'яса. За такого розкладу двома-трьома раками одна людина цілком може наїстися на цілий вечір.
Спосіб приготування: На 1 кілограм раків 2,3 літрів води, 60 грам солі (2 столові ложки), в киплячу воду додати наші фірмові спеції і тільки потім кидаємо раків, які повністю повинні бути покриті водою.
Мертвих раків готувати не можна. Відразу після загибелі в їх тілах починається процес розкладання. Людина, що з'їла зіпсоване м'ясо, ризикує отруїтися. До моменту потрапляння в каструлю раки повинні бути активними.
З п'ятирічного віку він линяє раз на рік. Перші 2-3 дні після линьки покрив тіла у рака м'який, і беззахисний рак перебуває весь час у нірці. Дуже скоро він твердіє за рахунок запасів солей кальцію у тілі рака. Живуть раки 15-20 років і можуть досягати 20-25 см завдовжки.
Членистоногих варять живцем, оскільки їхнє м'ясо швидко псується. Прийнято вважати, що раки, краби й омари не відчувають при цьому болю, оскільки мають примітивну нервову систему, больові імпульси не надходять у мозок.
Користь раків Виявляється, ракові шийки – цінне джерело білка. До того ж у цьому м'ясі при високому вмісті білка небагато жиру: у сухій речовині міститься понад 13% протеїну та менш як 1% жиру. М'ясо раків є джерелом жирних кислот, заліза, селену, міді, ніацину (нікотинової кислоти).
Зрештою, з одного кілограма раків ми отримали майже 150 грам їстівного м’яса))). Скільки раків в одній порції? Стандартна порція раків на одну особу становить один кілограм. Достатньо такої …