Деревна зола (1 ст. ложка на 1 л води), сік алое або каланхое – це ті недорогі стимулятори, які є майже у кожного городника. Ефективним методом, як швидко пророщувати насіння кабачків, є їх замочування в гарячій воді (+50 оС) протягом 4 годин і негайне занурення на 1 хвилину в дуже холодну воду.
З метою отримання більш раннього врожаю кабачки часто вирощують через розсаду. Перед посадкою насіння рекомендується витримати у воді кімнатної температури (краще талій з-під снігу, що розтанув) протягом 8-12 годин.
Кабачки почнуть сходити приблизно через 7-10 днів. Якщо насіннячко не буде злітати з паростка, то трохи збризкайте його зверху водою, але не намагайтеся відірвати руками. Догляд за розсадою полягає в регулярному поливі і підгодівлі добривами.
Час для пророщування насіння різних овочів варіюється від 5 до 10 днів, і залежить від температури повітря та сорту.
Для цього достатньо всього лиш подрібнити таблетку і висипати її на дно форми, в якій плануєте пророщувати насіння. Поверх вугілля кладемо ватний або паперовий диск, на якому й розміщуємо насінини. Зверху ємність з насінням накриваємо плівкою або кришкою і ставимо у світле тепле місце.
Кале, кольрабі, броколі, брюссельська та цвітна капуста належать до сімейства Капустяних, тому їх ні в якому разі не можна висаджувати поруч із кабачками. Річ у тім, що рід Капустяних завжди поглинає велику кількість поживних речовин із ґрунту, тим самим позбавляючи кабачки необхідних ресурсів.
Вашій увазі ще один спосіб, як швидко проростити насіння кабачків, – це звичайні зволожені тирса з додаванням стимуляторів росту, куди поміщаються насіння кабачків.