Зміст:
Якщо ми хочемо пекти хліб тільки з пшеничного борошна , то нам треба заквасити 30-40% пшеничного борошна. Це означає, якщо в рецепті стоїть 500 грам пшеничного борошна, то нам треба щонайменше 150 і якнайбільше 200 грам пшеничного закваски. Обчислюється так: у рецепті коштує 400 гр.08-Jul-2009
Скільки потрібно стартера для опари?
змішувала рівні частини закваски, води та борошна. І для приготування закваски-опари брала 20-30 г стартера.
Як вирахувати Пекарський відсоток?
Перекласти рецепт у пекарські відсотки теж досить просто, візьмемо за основу той же пшеничний цільнозерновий, базовий рецепт на один буханець. Щоб отримати відсотки, Розділимо наші грами на 100%, тобто, вага борошна, і помножимо на 100.
Що таке закваска 100% вологості?
закваски (Опари) вологістю 100%, у якій, відповідно, міститься 100 гр. борошна та 100 гр. води.
Скільки часу розстоювати хліб на заквасці?
Тісто на заквасці підходить дуже повільно, щонайменше 2 години. Для цього треба посипати лист борошном і покласти на нього хліб швом вниз, накрити рушником і поставити розстоюватися при кімнатній температурі або в тепле місце доти, поки обсяг тесту не збільшиться в 2 рази, зазвичай це відбувається через 2-4 години.
Скільки закваски треба додавати до тіста?
Якщо ми хочемо пекти хліб тільки з пшеничного борошна, то нам треба заквасити 30-40% пшеничного борошна. Це означає, якщо в рецепті коштує 500 грам пшеничного борошна, то нам треба щонайменше 150 і саме багато 200 грам пшеничного закваски. Обчислюється так: у рецепті коштує 400 гр.
Що таке закваска Що таке опара?
Я вже десь писала, але тут повторюся: те, що ми називаємо опарою у квасному хлібі – насправді не опара, а закваска, і називати її опарою не зовсім правильно. Опара – Це для дріжджового хліба, коли частина борошна і води змішуються з дріжджами і ця суміш доводиться до зрілого стану, а потім використовується при замісі.
Скільки потрібно води на 1 кг борошна для хліба?
Правильне співвідношення борошна та води є найважливішим при підготовці до випікання хліба
Види хліба | Пшеничний борошна у % | Води до маси борошна у % |
---|---|---|
Пшенично-житній хліб | 70 | 66 |
Пшенично-житній хліб | 80 | 64 |
Пшеничний хліб | 90 | 60 |
Пшеничний хліб | 100 | 58 |
•3 Feb 2021