У виробничому цеху виконуються основні технологічні операції, а в допоміжних приміщеннях розміщують комору добового запасу сировини, мийну тари та інвентарю, відділення обробки яєць, експедицію з охолоджуваною камерою для короткочасного зберігання готової продукції.
До складу кондитерського цеху зазвичай входять кілька підрозділів. Зокрема, тістомісильний, тісторозподільний, випічний, вистигальний, оздоблення виробів, приготування кремів, фаршів. А також мийна для яєць, тари, посуду та експедиційне відділення.
Керівництво кондитерським цехом здійснює начальник цеху. У кондитерському цеху можуть бути організовані три бригади. Перша здійснює приготування булочних виробів, друга – виготовлення тістечок, третя – тортів. До кондитерської бригади входять кондитери 5, 4, 3 розрядів, до окремої бригади належать пекарі.