Йодована сіль – це звичайна кухонна сіль (хлорид натрію), до складу якої хімічним шляхом додані йодид або йодат калію. Йодована сіль – це звичайна кухонна сіль (хлорид натрію), до складу якої хімічним шляхом додані йодид або йодат калію.May 10, 2018
Морська сіль кращечим йодована. На жаль, у процесі випарювання, очищення та сушіння йод з морської солі практично повністю зникає. Наприклад, в одній грамі морської солі міститься близько 1 мкг йоду, а в йодованою – 40 мкг.
Готувати з йодованою сіллю можна – При правильному використанні вона не змінює смак продуктів. Однак вона втрачає йод у процесі приготування їжі, а також якщо довго тримати її на світлі у відкритому посуді, неправильно або тривалий час зберігати.
Нестача йоду веде до зростання щитовидної залози, аденоми. Йод підтримує обмін речовин за рахунок вироблення гормонів, що знаходяться у щитовидці. Якщо гормонів мало з'являється слабкість, швидка стомлюваність, сонливість, що не проходить. Йодована сіль знищує небезпечні мікроби та бактерії у шлунково-кишковому тракті.