Для заварювання чаю більш сучасним, але традиційним китайським способом – протоками – вдома вам знадобляться тільки гайвань або чайник, чахай та піали. Для зручності заварювання рекомендуємо додати ще 3 предмети: чабань або чайний ставок, чахе та чайний рушник.
Традиційно використовуються: Гайвань – невелика китайська чаша для заварювання цього напою, що складається безпосередньо з чаші, кришки та блюдця. Гайвань вважається одним із найдавніших винаходів китайської чайної культури, відомого з доби правління династії Мін (1368-1644рр.)
Найкраще заварювати чай в чайнику із ситечком, або в модному, а головне, дуже зручному заварнику – типоді. Скляний чайник, керамічний чайник, типод – підійде будь-який матеріал. Ми звикли заварювати міцний добрий чай у маленькому заварничку і потім розбавляти в кухлі окропом. Цей спосіб краще не використати.
Чацзюй Чацзюй (茶具 chájù) у перекладі китайської – чайний інструмент, іноді його називають набором для чайної церемонії Активно використати Ча Цзюй почали на початку 1980 року, коли чайна церемонія стала входити в моду у всьому світі.