Основні методи лікування включають: Дієта. Зменшення вживання продуктів, що містять велику кількість пуринів, може допомогти знизити рівень сечової кислоти. Це включає м'ясо, морепродукти, алкоголь, горіхи та деякі овочі (наприклад, шпинат та квасоля).
Їжте менше продуктів, які підвищують кислотність Щоб знизити кислотність сечі, потрібно в першу чергу зменшити вживання білкової їжі. Продукти, що підвищують кислотність сечі: червоне м'ясо і свинина, м'ясо птиці, риба, більшість сирів, особливості пармезан, яйця.
Позбутися високої кислотності допоможе луг, тому робіть ставку на лужні продукти, такі як капуста, морква, виноград, авокадо тощо. Меню лікувального раціону повинні становити рисові, кукурудзяні, ячмінні каші, овочеві бульйони, нежирні сорти риби, нежирне м'ясо.
Найчастіше для зниження кислотності застосовуються ІПП, блокатори Н2-гістамінових рецепторів та антациди. Дія антацидів реалізується у просвіті шлунка, де вони нейтралізують соляну кислоту. Ці препарати не впливають на її продукцію парієтальними клітинами шлунка.
Для зменшення кислотності при хронічному гастриті призначають ліки-блокатори рецепторів: Омепразол; Рабепразол; Промез та ін.
При гастриті з підвищеною кислотністю можна вживати:
- цільне молоко, вершки, некислий сир;
- відварені, тушковані, запечені овочі;
- всі каші (крім пшоняної);
- макаронні вироби;
- м'ясо: кролик, телятину, свинячу вирізку;
- нежирну рибу: минтай, щуку, окунь річковий, тріску;
- некислі сорти яблук, груші, банани.
Кислотність (ph) сечі – норми аналізу сечі, методи визначення. Що показує кислотність сечі (pH сечі) Нирки відповідають за виведення із сечею токсинів, шлаків, що потрапили в організм.