Нарізати капелюшки невеликими часточками, викласти на пергаментний папір на лист і піддати сушінні. Перші 2-3 години сушити гриби за нормальної температури 40-50 градусів, потім температуру підвищити до 60-70 градусів. Дверцята духовки при цьому краще тримати прочиненою.
Сморчки їдять вже багато століть, останнім часом вони стали дуже дорогим задоволенням, але при цьому вважаються умовно їстівними грибами. Зрозуміло, сирими їх є не можна, але вареними та смаженими, звичайно, можна, можливо.
Після гарячої обробки рядки зберігають форму і навіть колір, стають не такими ламкими – їх можна, можливо смажити звичайним способом. Ще краще сушити рядкиВони при цьому добре зберігають свій особливий аромат. Ось тільки сушка повинна затягнутися на півроку, тільки за цей термін усі шкідливі речовини зникнуть.