Його можна їсти окремо або з гарніром, вона чудово підходить як закуска до спиртного. Особливістю муксуна (як і інших сигових риб) є відсутність паразитів у м’ясі, тому її мариноване м’ясо можна вживати без побоювання.
Чи можна їсти в сирому вигляді Для приготування сибірських ласощів риба має бути заморожена за температури 35°С – 50°С. Такий режим вбиває патогенну мікрофлору, можливих паразитів, які зрідка вражають муксуна. Сире м’ясо, що пройшло ветеринарний контроль для вживання в сирому вигляді, повністю безпечне.
Шар льоду на мороженому муксуні не повинен перевищувати 3 мм. Розморожування муксуна прискорювати не варто. Зручний посуд і в холодильник на нижню полицю. Через 10 – 12 годин тушка дбайливо розморозиться, зберігши структуру м’яса і чудові смакові якості.