Якщо кінцева густина перевищує 2,5 одиниці, а бродіння за всіма ознаками припинилося (покази гідрометра незмінні протягом двох днів, рівень води в гідрозатворі нерухомий і пиво має солодкий присмак) – це означає, що з якоїсь причини не весь цукор збродив.Feb 13, 2015
Якщо показання ареометра не змінюються протягом 2 днів, головне бродіння закінчено. По закінченню бродіння на поверхні не повинно бути піни, пиво не повинно солодкувати, дріжджі повинні осісти на дно, а пиво висвітлитись.
При вимірі після першого зброджування щільність 1003 тобто сбраживаніе пройшло вдало, і ви переливаєте його. Якщо щільність 1030 – то у вас є час що б пиво добродило на вторинному. Запам'ятайте замір щільності до і після – це найпрогресивніший метод дізнатися, збродило чи пиво чи ні.
Приблизно через добу після додавання дріжджів пиво починає активно блукати, і вуглекислий газ виділяється через гідрозатвор. Активне бродіння триває 2-3 доби, потім йде на спад.