У сьомги сріблясті боки зі світлим черевцем, а форель світло-сірого кольору з червоними смужками по боках. А ще сьомга значно більше за форель. Середній розмір тих рибин, що потрапляють до нас на прилавок – 5-6 кг, тоді як форель не важить більше 4 кг, а частіше вагою 1-2 кг.
Різниця всього лише одна: сьомга – це всього лише один з представників підродини лососевих, а лосось це поняття ширше, яке включає в себе такі види корисних риб, як сьомга, форель, кижуч, горбуша і т. д. Тобто, сьомга і лосось – це дві назви однієї і тієї ж риби.
Вічна суперечка про те, що ж смачніше: сьомга, форель чи лосось, не втрачає своєї актуальності. По суті, спробувавши м'ясо цих риб, можна говорити, що вони практично однакові на смак.
СКУМБРІЯ – вважається найкориснішою з усіх риб. Містить найбільше білку, полінасичених жирних кислот Омега-3 та вітаміну D. Всі інші види риб містять ті ж корисні речовини, але у значно меншій кількості. Яку обрати – вже справа смаку.
Сьомга належить до сімейства лососевих, але до його атлантичного вигляду. Вона практично не зустрічається в природному середовищі і найчастіше ми купуємо штучно вирощений продукт. Тому дивно шукати кардинальну різницю між лососем і сьомгою, адже це практично одне й те саме.
При такій пащі сом ще й апетит має богатирський. На деяких платних водоймах соми виїдають всю рибу, а ще постійно ловляться на бойли при ловлі коропа. Єдине, що рятує від знищення інших риб …