Актуальні поради Українцям Навіщо замочувати цукати в алкоголі?

Навіщо замочувати цукати в алкоголі?

Річ у тім, що сухофрукти в процесі випічки вбирають у себе досить багато вологи. Тому під час “дозрівання” кексу, велика ймовірність того, що цукати почнуть “цвісти” і псуватися. Тому для такої випічки цукати важливо заздалегідь заспиртувати в алкоголі.

Сухофрукти швидше, ніж випечене тісто, пліснявіють. А в різдвяних кексах їх дуже багато, набагато більше, ніж у пасках. У такій ситуації виручає замочування в алкоголі, де сухофрукти дезінфікуються, розм’якшуються і просочуються смакоароматичними складовими спиртного напою.

Рекомендую не просто додавати їх у тісто, а попередньо спиртувати, вимочувати в ароматному алкоголі. У хороших підручниках із кулінарії можна зустріти рекомендацію занурювати сухофрукти в горілку або бренді перед додаванням у тісто приблизно на півгодини. Алкоголь розкриває смак сухофрукта, робить його ніжнішим і багатшим.

Якщо цукати засохли, чи можна розм’якшити? Можна, але все ж згадайте, коли ви їх купували, раптом уже не варто ними користуватися. Для розм’якшення цукатів поваріть їх у цукровому сиропі на повільному вогні, пробуйте на смак раз на 10 хвилин.

Related Post

Як подивитися скільки пам’яті займає додаток на комп’ютері?Як подивитися скільки пам’яті займає додаток на комп’ютері?

Щоб дізнатися, скільки такий софт займає місця, потрібно: Знайти папку з програмою на комп’ютері і, натиснувши на неї правою кнопкою миші, вибрати розділ “Властивості”. У спливаючому вікні виберіть вкладку “Загальні”

Які бувають мозкові оболонки?Які бувають мозкові оболонки?

Нервові тканини утворюють нервову систему, входять до складу нервових вузлів, спинного та головного мозку. Тверда мозкова оболонка (лат. dura mater, грец. pachymeninx) – одна з трьох оболонок, що вкривають головний