боғу(р)сак, хак. поорсах) — традиційний борошняний виріб алтайців, ногайців, хакасів, башкир, бурятів, донських козаків, казахів, калмиків, киргизів, монголів, таджиків, татар, тувінців, туркменів, узбеків, кумиків та уйгурів.
Чим відрізняється башкирський чак–чак від татарського чака–чака? Від татарського «чәк-чәк» башкирський «сәксәк» відрізняється розміром. Якщо наші сусіди виготовляють його розміром 2–3 мм у діаметрі та 2–3 см довжини, то башкирський чак–чак більший – приблизно 1 см у діаметрі та 3–5 см у довжину. Іноді його роблять у формі кульок.
В асортименті: Чак–Чак традиційний: 0.1 кг – 40 руб., 0.2 кг – 85 руб., 0.350 кг – 145 руб., 0.5 кг – 220 руб., 1 кг – 400 руб. ; Чак–Чак кульки асорті з білим шоколадом: 0.180 кг – 90 руб., 0.360 кг – 155 руб. ; Чак–Чак кульки асорті з шоколадом: 0.340 кг – 145 руб., 0.6 кг – 265 руб. ; Чак–Чак кульки: 0.320 кг.