Щоб прожарити духовку, її просто залишають працювати 1-3 години на максимально можливій температурі. У разі сумнівів, що все зайве вигоріло, процес бажано повторити, можливо, й неодноразово. Духовка готова до нормальної експлуатації, якщо після її включення на кухні не з'являються неприємні запахи.Oct 8, 2018
Для запуску режиму очищення пором Акваклін необхідно налити в лист півлітра води, встановити температуру 50-90 C (залежно від ступеня забруднення) і увімкнути духовку електроплити на 30-40 хвилин. Після цього часу забруднення стають м'якими і легко видаляються зі стінок робочої камери.
Прожарити із застосуванням солі
- засипати дно дека (близько 1 см) сіллю;
- прибрати посуд у розігріту до 100°С духову шафу на півгодини;
- вийняти листяк тільки сіль потемніє; після того, як лист охолоне, змити сіль теплою водою.
Приготування страви в духовці передбачає певний температурний режим. Тому зайвий раз відчиняти дверцята не варто: це порушить технологію приготування.