Викладіть кіноа у сито і ретельно промийте під холодною проточною водою, перемішуючи руками. Крупа має солодкуватий горіховий присмак. Щоб він став ще яскравішим, можна обсмажити промите кіноа протягом декількох хвилин на сухій сковороді або в мультиварці в режимі «Спека» періодично помішуючи.
Щоб крупа не гірчила, слідує промивати або замочувати кіноа перед варінням. Зручно промивати зерна в ситі під холодною водою, яка відразу ж стікатиме. Не забувайте перемішувати, щоб видалити всі сапоніни – це рослинні глікозиди, що надають гіркоти. Вони містяться в оболонці зерна.
У кіноа містяться речовини, що надають йому гіркоти, а його оболонці є сапоніни, здатні призвести до інтоксикації організму. Тому перед варінням зернятка необхідно замочувати не менш як на 2 години. Найчастіше продукт замочують на ніч чи з ранку, якщо збираються готувати його увечері.