З усього цього можна зробити один висновок — вживання води з підвищеним вмістом кальцію призводить до зниження моторики шлунка і накопичення солей в організмі. Це загрожує, в першу чергу, порушенням обміну речовин.
Але найнебезпечніше в кип'ятінні те, що якщо рідина хлорована, то хлор з іншими речовинами при нагріванні утворює канцерогени! Це токсичні суміші, які ведуть до важких захворювань аж до смертельних, якщо вживати їх багато і тривалий період. Ось чому лікарі всього світу давно заборонили кип'ятити рідину з крана.
Існують рекомендації щодо максимального та мінімального рівня кальцію (40—80 проміле) та магнію (20—30 ppm) у питній воді, за яких загальна твердість як сума концентрацій кальцію та магнію становить 2—4 ммоль/л.
Питна вода призначена для щоденного вживання, абсолютно безпечна для людського організму і може вживатися в необмеженій кількості. До цієї категорії відноситься вода з будь-яких джерел і будь-якого походження, якщо її фізико-хімічні та мікробіологічні показники відповідають нормі.
Поповнити його дефіцит можна як за допомогою БАДів (призначених лікарем), так і за допомогою їжі. В основному, кальцій міститься у молочних продуктах, таких як молоко, сир та йогурт, однак не обмежений ними. Наприклад, на кальцій також багаті морепродукти, зелень, бобові, сушені фрукти, тофу.
Однозначно чистою питною водою. Вона не тільки відмінно втамовує спрагу, але й має безліч корисних властивостей. Щоби поліпшити стан здоров'я й зарядитися енергією, не обов'язково купувати лікувальні води. Цілком підійде столова мінеральна вода.
Чи можна пити воду з великим вмістом кальцію? — EKSPERTIZA.COM.UA. Фіксація пошкоджень внаслідок військових …