Намацати борозенку з гострими внутрішніми кістками і, відступивши ліворуч на півсантиметра, зробити надріз під кутом 45 град – до шкіри. Потім відступивши півсантиметра від гострих кісточок праворуч, так само під кутом 45 град зробити надріз. Смужку рибної м'якоті з кістками відірвати від шкіри. Усе кістки – Видалені!
Обробка коропа Отже, провівши рибним ножем горизонтально вздовж спинного плавця, акуратно відокремте верхню половину риби від хребта і розгорніть рибину метеликом. 2. Піднявши за хвіст, відокремте весь хребет разом із ребрами. Таким чином ви видалите всі великі кістки.
Для цього тушку надрізають зверху з двох сторін уздовж хребта тонким, гострим ножем, і частинами видаляють хребет та інші видимі кістки. Тушка при цьому зберігає свою цілісність за рахунок щільної частини філе.
Дотримуючись рибу рукою зверху, відтягувати м'ясо і продовжувати відокремлювати кістки ножем по всій довжині: дійшовши до голови, прорізати до самого основи і вирізати у риби хребет так, щоб він майже не захопив м'яса. Відокремлені кістки не варто викидати, з них можна буде зварити бульйон.