Яка соковижималка краще для яблук? Для перероблення яблук використовують відцентрові та шнекові моделі. Щоб отримати стаканчик або два соку, можна сміливо купувати будь-який з цих видів соковитискачів. Якщо йдеться про перероблювання десятків кілограмів сировини, буде потрібна витривала техніка.
PHILIPS AVANCE COLLECTION HR1922/20 – найкраща соковижималка для приготування свіжовичавленого соку в чистому вигляді або з м'якоттю. Завдяки функції Fiber Boost ви отримаєте на 50% більше смачної м'якоті при вичавлюванні соку з фруктів і овочів різної твердості.
Бажано, щоб соковижималка мала мінімум дві швидкості роботи мотора для твердих та м'яких фруктів і овочів. За більшої швидкості краще витискається сік з твердих продуктів (яблук, моркви, буряку тощо), а при понижених оборотах – із більш м'яких плодів (гарбуза, персиків, кавуна та інших).
Для побутових потреб достатньо потужності 250-500 Вт (універсальна), 100-200 Вт (шнекова), 25 Вт (для цитрусових). Якщо необхідно регулярно переробляти велику кількість твердих фруктів та овочів, зверніть увагу на потужніші моделі – до 1500 Вт. Зокрема такі пристрої підходять для отримання соку з патисону або моркви.
Шнекові соковижималки універсальні і чудово підходять для приготування соку з листової зелені та горіхів, чого зазвичай не можуть зробити центрифужні соковижималки. Оскільки шнекова соковижималка витягує більше соку, ніж центрифужна з тієї ж кількості продуктів, то макуха буде набагато сухішою.
Відцентровий соковитискач– універсальний спосіб отримання соків з яблук, груш, моркви, кавуна та багатьох інших плодів. В основі відцентрового соковитискача сепаратор – блюдце з отворами та зубчиками, схоже на тертку. Сепаратор прихований в корпусі, що нагадує лійку, …