У граненій склянці міститься 190 г макаронів, у тонкій – 230 г. Якщо ви зварили каструлю макаронів, і хочете відміряти собі порцію, то беріть столову ложку – в ній міститься 33 грами готового продукту.
З'єднайте великий і вказівний пальці лівої руки і просуньте спагетті в отвір, що вийшов – це також потрібне кількість макаронів на 1 їжака. І маленька замітка для тих, хто стежить за кількістю з'їденого: 40-45 г сухих макарон у звареному вигляді становитимуть приблизно 100 г.
Ви отримаєте велику повноцінну порцію. Стандартна упаковка спагетті важить 500 гр., тому можна сміливо варити одну упаковку на 5-6 осіб.
Практика показує, що найкраще готувати пасту з розрахунку приблизно 80 грамів на людину. 80 грамів пасти можуть виглядати по-різному – це залежить від форми.