Гавайська піца (також ананасова піца) — піца, що готується з використанням білого соусу, сиру, ананасів та курки.
Отже, у чому фірмова відмінність знаменитої Гавайської піци від інших видів цього частування? Поєднання солонуватого та кисло-солодкого смаків роблять Гавайську піцу такою неповторною. Якщо м'ясна складова з перцем, то сік ананаса наголошує і одночасно пом'якшує гостроту.
- Неаполітанська піца (Pizza Napoletana) …
- Кальцоне (Calzone).
- Римська піца (Pizza Romana) …
- Піца у нарізці (Pizza al taglio) …
- Сицилійська піца (Pizza Siciliana) …
- Смажена піца (Pizza fritta) …
- Піца у сковороді (Pizza al tegamino).
- Метрова піца (Pizza al metro або Pizza alla Palla)
Один із основних аргументів італійців, які категорично виступають проти ананаса – він порушує традицію, цьому фрукту не місце у піца. Там можуть бути лише помідори та, з деяким припущенням, груша.