Колір шкірки залежить від пори року, коли його було зірвано. Зелені кокоси збирають приблизно через півроку після того, як дерево відцвіте, а коричневим дають дозріти ще якийсь час. Тривалість життя кокосової пальми до 100 років і щороку пальма дає приблизно 450 горіхів.5 Jul 2019
Цікаво, що всі ці кокоси – Це різні стадії дозрівання. Зелений кокос знімають із пальми через 6 місяців після цвітіння. Він представляє великий горіх, покритий шкіркою зеленого кольору. У процесі дозрівання шкірка стає коричневий.
Але кокоси з коричневою шкіркою є теж можна, можливо. Соку в них небагато – при перезріванні він твердне і утворює білу м'якоть. Головне правильно вибрати гарний, незіпсований горіх.
Не рекомендується вживати воду коричневих кокосів, так як всі корисні речовини у процесі дозрівання передаються м'якоті. На відміну від азіатських кокосів, сік бразильських плодів, володіє збалансованим смаком, унікальними корисними для людини властивостями і багатий на вітаміни і мінерали.