Актуальні поради Українцям Як приготувати медузу?

Як приготувати медузу?

Медузи швидко псуються при кімнатній температурі, тому їхня обробка починається відразу після вилову. Верхня частина медуз відокремлюється від щупалець, статевих залоз та слизу. Медуз посипають кухонною сіллю та галуном, отриманий розсіл зливається і все повторюється знову. Після цього медуз сушать.

Але мами не дарма кричать дітям: «Не чіпай медузу!» Справа в тому, що навіть якщо медуза мертва, її «щупальця» все ще можуть виділяти клітки, що й викликають опік. Якщо ви брали медузу в руки, ретельно їх вимийте, тому що якщо доторкнетесь ними до очей, носа чи рота, отримайте опік.

В Японії медуз їдять лише свіжими. Оскільки медузи розтікаються від сонячного світла, їх, упіймавши, кладуть на чорну тарілку, накривають листом бамбука і, розламуючи паличками, з'їдають з васабі.

Related Post

Як звати ведучого Гастротуру?Як звати ведучого Гастротуру?

На телеканалі "П'ятниця" стартувало нове кулінарне тревел-шоу "Гастротур". Провідний програми ресторатор Дмитро Левицький вирушив у гастрономічну подорож Росією і вже побував на Байкалі, в Карелії, Калінінграді, республіці Башкортостан.06-Oct-2021 Дмитро Левицький

Які види опіків?Які види опіків?

Опіки – травматичне ушкодження шкіри, слизових і глибших тканин унаслідок дії високої температури, хімікатів, радіації, електрики, випромінювання. Форми, що найчастіше зустрічаються, – термічні та хімічні опіки, а також електричні. Заведено

Як розділити диск для двох систем?Як розділити диск для двох систем?

Для цього клікніть правою кнопкою по “Комп’ютер” – виберіть “Управління”. Перейдіть у розділ “Керування дисками” – клацніть правою кнопкою миші по диску, який потрібно розбити, і натисніть “Стиснути том…”. У