Методика зводиться до наступного: кладемо оливку на дошку, накриваючи її лезом ножа, і вільною рукою натискаємо на ніж – це призводить до розтріскування оливки. Нам залишається лише дістати кісточку. Ще один спосіб швидко видалити з оливок кісточки – це роздавлювання плодів гранчастою склянкою.
Але все це, підкреслюють лікарі, не більше ніж профілактика. Більше того, ковтаючи кісточки повністю, можна, можливо собі нашкодити. Вони здатні травмувати стінки кишечника, і легко подавитися.
Береться звичайний олівець, зливу при цьому потрібно міцно тримати рукою так, щоб ягода не вислизнула. Тупим кінцем олівця потрібно сильно натиснути на широку частину сливи, кісточка виходить без особливих проблем. Головне — розрахувати силу тиску, інакше плід деформується і всі зусилля будуть марними.