Однією з відмінних рис тостового хліба є те, що це хліб з більш тривалим свіжістю, тонкою скоринкою і білим дрібнопористим м'якушем. Завдяки таким характеристикам скибочки хліба не підгоряють при їх обсмажуванні на сковороді або тостері, запікаються рівномірно.Oct 26, 2016
У відмінність від звичайного хліба, м'якуш тостового має структуру павутинки. Завдяки цьому розтоплене вершкове масло або сир не протікають, а рівномірно просочують тост. – Тостовий хліб також цілком підходить для бутерброду.
Для приготовлення тостів підійде цільнозернове, бездрожжеве, з висівками, з різних видів борошна. склад хліба або форма скибочки не впливає на приготування тостів. Головне, щоб скибочки були однаковими за розміром.
Коли ви кладете хліб в тостер, сухе тепло видаляє всю вологу всередині скибочки. В результаті хліб стає твердіше. Однак не втрата еластичності робить хліб смачніший. Колір та смак тоста обумовлені реакцією Майяра, згаданої вище.