Тіло макрелі покрито темними плямами та смугами, які у деяких видів можуть покривати і черевце сірого або жовтуватого кольору. У скумбрії спину перетинають тільки смужки, що не заходять на сріблясте черевце. Зовні скумбрія і макрель дуже схожі: обидві сріблясто-зеленого відтінку, однакової форми.
Колір м'яса – у макрелі вона не червона, а сіра. М'ясо макрелі містить менше жиру і після приготування виходить грубіше і сухіше, ніж скумбрія. Брюшко у скумбрії сріблясте, а у макрелі сіре або жовте з цятками та смугами. Макрель – Зграйна теплолюбна риба.
Макрель Макрель – загальна назва багатьох різновидів риб, в основному сімейства скумбрієвих (скумбрії, пеламіди та інші). У Росії під торговою назвою «макрель» розуміються всі види риб із сімейства скумбрієвих, крім атлантичної скумбрії, яка надходить на ринок як «скумбрія».
Макрелі, або королівські макрелі (лат. Scomberomorus), – рід променеперих риб із сімейства скумбрієвих загону скумбрієподібних. Це епіпелагічні риби, що мешкають у прибережних водах. Тіло веретеноподібне, покрите дрібною рудиментарною лускою, що не утворює броні.