Актуальні поради Українцям Як правильно підготувати рибу для гарячого копчення?

Як правильно підготувати рибу для гарячого копчення?

Підготовлену рибу кладуть на укріплені вгорі палиці, під нею розводять багаття, підкидаючи в нього вільхові й осикові гнилушки, шишки, вологе листя, щоб тушки обтікав густий гарячий дим. Через 1-3 години (залежно від величини тушок) риба буде готова до вживання.

Відразу запам’ятаємо головне правило: велику рибу (від 2 кг) ми обов’язково випатраємо перед тепловою обробкою, дрібну (до 300 г) зазвичай коптимо, не видаляючи нутрощів (за винятком плітки або підлящика, які без випатрання стають гіркими).

Візьмемо воду (бажано близько 10 градусів), виливаємо в ємність 2,5 літра води, додаємо 0,5 кг солі грубого помелу (не йодовану! інакше риба набуде смаку йоду). Ретельно розмішуємо до максимального розчинення солі. Підготовлена риба (розморожена, оброблена, промита) викладається у відро.

Related Post

Для чого використовують Лідокаїн спрей?Для чого використовують Лідокаїн спрей?

Лідокаїн застосовується для місцевої анестезії різних частин тіла. Препарат забезпечує знеболювальну дію, під час: Медичних обстеженнях або втручаннях в отоларингології. Пологах і після пологів, якщо необхідне накладення швів. анестезія промежини

Як часто потрібно міняти лінзи в окулярах для зоруЯк часто потрібно міняти лінзи в окулярах для зору

Як часто потрібно міняти окуляри — оптометристи рекомендують оновлювати окуляри кожні 1-3 роки в міру необхідності. Якщо носіння лінз чергується із застосуванням окулярів, замінювати розчин рекомендується не рідше ніж раз

Як називається процес змішування спирту з водою?Як називається процес змішування спирту з водою?

Це називається – контракція (втрата сумарного об’єму двох різних рідин під час їх змішування). Виникає питання, куди “зникла” частина рідини, якої не вистачає? Під час змішування спирту і води, об’єм