Цукор додається до різноманітних страв для підвищення рівня солодощі. Це можуть бути десерти, каші, фруктові салати, а також різноманітні напої. Без цього компонента страви не набули б того смаку, який спочатку планувався автором страви.
Цукор всі звикли додавати у чай або тісто для випічки. Буквально ложка цукру може дати зовсім нові смаки та звичним стравам. Кухарі досить давно помітили, що якщо додати в їжу зовсім небагато цукру, він розкриває її смак – робить страви більш насиченими. Маринад з додаванням цукру виходить ароматніше.
За допомогою цукру можна покращити смак будь-якого супу. Виняток можна зробити лише для юшки. У всіх інших випадках цукор допомагає зробити смак страви яскравішим і насиченішим.
Вся справа в цукрі По-перше, цукор сприяє утворенню хрусткої скоринки. З іншого боку, він постає як природний розм'якшувач, що робить його незамінним компонентом при приготування твердих висівок.