Олія солодкувата, що дозволяє використовувати у десертах та солодких кашах. І особливо цінується його насичений горіховий смак. У десертах і випічці олія розкривається приголомшливим ароматом. Також олію кедрових горішків можна додавати в супи, салати, каші та овочеві страви, інші гарніри з круп та тушкованих овочів.
Вживання кедрової олії Добова потреба організму в кедровому маслі міститься у двох столових ложках! Вживати олію кедрового горіха рекомендується двічі на день: вранці, перед сніданком за 30 хвилин і ввечері, перед вечерею за 30 хвилин, це дозволить організму краще засвоїти масло!
За допомогою кедрової олії можна, можливо лікувати (за попередньою консультацією з лікарем, зрозуміло) атеросклероз, стенокардію, варикоз, хвороби шлунка та прямої кишки, нирок та печінки, проблеми з потенцією, а також сезонні захворювання на кшталт грипу, бронхітів та ангіни.
Його можна, можливо використовувати і в чистому вигляді, і додаючи в домашні лосьйони та маски. Для того щоб очистити та пом'якшити шкіру, просто нанесіть на ватний тампон трохи олії (спочатку рекомендується його трохи підігріти) і протріть їм обличчя і шию (тільки будьте обережні із зоною навколо очей).