Зазвичай на 1 склянку рису беруть 3-4 склянки рідини. На відміну від звичайного відвареного рису, каша виходить в’язкою. Якщо хочете рідкувату консистенцію – таку часто роблять на молоці, – беріть 5-6 склянок рідини.
Рис промити холодною водою, облити окропом, дати стекти. Воду довести до кипіння, посолити. Рис засипати в підсолену киплячу воду; варити приблизно 3 хв. на сильному вогні, потім нагрівання зменшити, щільно закрити каструлю кришкою і варити кашу за помірного нагріву ще кілька хвилин до набухання крупи.
Скільки хвилин варити рисову кашу ? Час варіння рису відраховують з моменту закипання. Якщо ви варите рис на воді у звичайній каструлі, на плиті, то після “точки кипіння” потрібно почекати 25 хвилин – рисову кашу можна подавати!