Шафран – відмінний спазмолітик, протисудомний, сечогінний та протизапальний засіб. Допомагає швидко усунути похмільний синдром, покращує пам'ять, нормалізує травлення, посилює потенцію у чоловіків. У давнину пряну настоянку давали жінкам під час менструації та перед пологами, щоб полегшити біль.
Як використовувати квіти шафрану?
Справжній шафран – це дивовижна пряність, вірніше, тичинки (приймочки) квіток сімейства крокусових. Використовується у невеликих дозах: 4-5 тичинок у перші страви та другі (у розрахунку на 5 осіб), або у вигляді настою у випічку (не більше ½ чайної ложки). Збережена копія
Кому не можна пити шафран?
Шкода шафран може завдати при неконтрольованому вживанні – більше 10 г одноразово. Побічними ефектами можуть стати маткова кровотеча у жінок, нудота, блювання, отруєння, яке супроводжується пожовтінням шкіри та склер, діареєю. Ця спеція суворо протипоказана вагітним.