Сталося це у 1901 року, механізм для отримання еспресо винайшов Луїджі Беццера. Пар, що виробляється машиною, стали використовувати для збивання молока. У результаті виходив напій, поєднання кольорів якого дуже нагадувало відтінки одягу ченців-капуцинів – темно-коричневий та білий. Звідси й назва капучіно.
Капучино (Від італ. cappuccino – капуцин) – кавовий напій італійської кухні на основі еспресо з додаванням до нього підігрітого спіненого молока.
Капучіно | |
---|---|
італ. Cappuccino | |
Країна походження | Італія |
Країни поширення | Європа, Північна Америка |
складові | еспресо спінене молоко |
1867 Строго кажучи, caffe latte (Що російською означає всього лише «кава з молоком») – це домашній напій, який італійці почали пити задовго до винаходу еспресо-машини. Перша згадка про латте з'явилося в біографічному есе «Подорож Італією» американського письменника Вільяма Діна Хауеллса в 1867 року.
Традиція спінювати молоко бере початок у далекому XVII столітті в Ордені капуцинів. Способи отримання щільної піни поступово вдосконалювалися та змінювалися відповідно до розвитку науки і техніки. Сьогодні без капучинатора, пристрої для отримання збитого молокаскладно уявити сучасне обладнання.