Коріння кавових дерев беруть із ґрунту воду та важливі поживні елементи: азот, фосфор, калій, кальцій, магній. При цьому склад ґрунту безпосередньо впливає на смак. кава. Грунт не повинна бути надто сухою або надмірно вологою. Якщо грунт пересихає – ягоди не отримують харчування.
Краще підкисляти лимонним соком, лимонною кислотою можна спалити рослину, якщо пропорції не дотриматися. А ще простіше, щоб не мучитися з підкисленням (треба ж не забувати хоч раз на місяць), у горщик насипати соснової кори, якраз дозовано і буде Вам і добрива та підкислення.
Кавове дерево любить воду, тому бажано щодня збризкувати його відстояною водою. Що стосується підживлення, то кавове дерево Необхідно, під час активного зростання, годувати кожні 7-10 днів. Найкраще як підживлення підійде мінеральне добриво з мікроелементами.