Духовку не відкривати, еклери не ворушити! Якщо тісто осяде, то воно вже не підніметься. Поставили і на 20 хвилин забули. Потім можна подивитися: якщо вигляд рум’яний – можна виймати з духовки. Обов’язково охолоджуємо.
Першочергово, на це явище впливає температура духовки. Її важливо добре прогріти і в жодному разі не ставити еклери або шу в холодну духовку. Адже у кожного інгредієнта в складі тіста своя температура плавлення, і щоб кінцевий результат вас не розчарував, ставте їх виключно в гарячу духовку.
різкий перепад температур. Не можна завчасно відчиняти дверцята духовки, щоб профітролі або еклери не опали. Також намагайтеся не тупати поруч із духовкою, щоб уникнути дефектів. занадто рідке тісто також не дасть змоги вашим десертам грамотно пропектися, стати високими та порожнистими всередині.