Якісно заточені фігурні ковзани повинні стояти прямо і рівно. За технологією заточування здійснюється під радіусом 11-15 мм, формуючи два ребра (зовнішнє та внутрішнє). Точать леза не так для вістря, як для відновлення ринви (канавки). Виїмка розташована вздовж леза.Oct 19, 2016
Перша ознака того, що ковзани затупилися – прослизання при поштовху або зриви при повороті. Не виходячи на лід, перевірити заточення ковзанів також можна. Просто проведіть кінчиком нігтя по лезу. Якщо сліди на нігті залишаються – лезо заточено нормально.
Процес заточування ковзанів схожий на заточування леза кухонного ножа Потрібно зробити жолоб по всій довжині леза, а також ув'язнити краю. Чим сильніше вони ув'язнені, тим краще стабільність зчеплення та управління.
Заточення ковзанів хокеїста за вагою. Таблиця
Маса тіла хокеїста (кг) | Професіонал | |
---|---|---|
50 — 75 | Від 14 до 17 | Від1 3 до 14 |
75 — 90 | Від 15 до 20 | Від 14 до 17 |
90 — 100 | Від 17 до25 | Від 15 до 20 |
Від 100 | Від 17 до 30 | Від 19 до 25 |
•Nov 27, 2019