Якщо темно-жовтогарячий колір зміниться зеленим або фіолетовим — у продукті є крохмаль, Відповідно про натуральність не йдеться. Також експерти радять звертати увагу на вуса над верхньою губою під час вживання кефіру.
Класичний кефір, Зроблений за всіма правилами, повинен мати білий колір і однорідну консистенцію з порушеним чи ні згустком: щоб його "розбити", напій перед вживанням рекомендують збовтати. Смак у якісного продукту чистий, трохи гострий, щипливий.
Найкраще вибирати кефір з жирністю 32%. Знежирений кефір не містить жирів, і жиророзчинні вітаміни, наприклад, вітамін D, за відсутності молекул жиру не засвоюються. А той же вітамін D необхідний засвоєння кальцію.
Як зрозуміти, що кефір готовий? Коли замішана рідина стає густішим і нагадує… ем… кефір, то він готовий!