На відміну від іншої риби, його не їдять сирим, тому в суші та роли він потрапляє у смаженому та копченому вигляді, додають його і в традиційний місо-суп. Готують вугор різними способами, але найпопулярнішим вважається «кабаяки» — смажений вугор із соусом унаги. Унаги в японії називають і вуграі традиційний соус до нього.
Вугор – це не тільки делікатес у найзнаменитіших кухнях світу, а й надзвичайно поживний та корисний продукт. Жирність його м'яса досягає приблизно 30%, і, крім того, воно містить низку важливих вітамінів і мікроелементів: йод, фосфор, залізо, калій, вітамін А, вітаміни групи В, а також D і Е.
Смажений вугор Унагі – традиційний азіатський делікатес Насичена поживним білком щільна жирна м'якоть Унагі має злегка солодкуватий смак, що нагадує одночасно лосося, сома та кальмара.