Як наливати пиво з кеги без піни При недостатньо високому тиску вуглекислий газ погано розчиняється в пиві, прагне залишити його і утворює дуже багато піни. Перед початком розливу має сенс стравити повітря з пивний кегі, злегка відкривши кран і зібравши першу піну у будь-яку ємність.
Щоб не зіпсувати смак та якість пива, до кегу перед наповненням підключають шланг, що подає невелику порцію CO2. Цей газ важчий за кисень, і витіснить його, осідаючи на дні кега. Процедура проводиться 4-5 разів. Потім, за допомогою сифона або шланга пиво переливається з ферментера кег.
Пряме використання кег Це налив та зберігання напоїв бродіння. Також така тара добре зарекомендувала себе для використання на експорт або розливу на різних фестивалях крафтового пива. Дуже надійні джерела також повідомляють, що пластикову кегу полюбили винороби.