Лідером серед промислових риб за кількістю білка є тунець: 25 г у 100 г продукту. Це дорівнює ? добової норми білка для людини.Mar 3, 2020
Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (в середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир “Пармезан” – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;
Це тріска, камбала, хек, щука, судак, окунь, минтай. – Минтай вважаю найкращим через низьку калорійність, високий вміст білка і зовсім низький вміст жиру, – каже лікарка-гастроентерологиня Світлана Федорова.
Вміст білків у рибі
№ | Кількість білка | Частка від добової норми на 100 г |
---|---|---|
1 | Жовтохвіст (лакедра) запечений | 39,6% |
2 | Анчоуси консервовані (в олії) | 38,5% |
3 | Форель запечена | 35,5% |
4 | Нерка запечена | 35,3% |