Плов – популярна страва східної кухні, головним інгредієнтів якої є рис. Існує безліч рецептів її приготування. Головна умова – має бути розсипчастою, ароматною та пряною. Плов зі свинини готують із довгозернистого рису.8 лют. 2024 р.
Інгредієнти
- Морква – 2 штуки;
- Свинина або курка – 500 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
- Рис – 2 склянки
- Рослинна олія – 50 мл;
- Сіль – за смаком;
- Спеції для плову – за смаком;
- Часник.
Коли вода починає закипати, настає чудовий час для того, щоб додати приправи. За такого підходу плов виходить ідеальним. Якщо ви сумніваєтеся, які спеції додавати у страву, можна зупинити свій вибір на готових наборах приправ. Головне, щоб серед компонентів були такі важливі інгредієнти, як шафран, зіра та барбарис.
Рис промити, викласти на свинину. Якщо потрібно – залити водою (вона повинна покривати рис на 2-2.5 см). Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь і готувати плов 40-45 хвилин.
Для домашнього плову підійдуть сорти рису басматі і жасмин. Також допустимо використовувати довгозерний рис. Новачкам в приготуванні плову рекомендується взяти пропарений рис – він краще зберігає форму і його можна повторно розігрівати.
Всипати всі спеції, які вказані в рецепті, перемішати. Влити гарячу воду і тушкувати плов 30-40 хвилин. Рис промити, викласти на яловичину і залити водою, щоб вона покривала крупу на 2-2.5 см. Після цього готувати плов 10-15 хвилин.
Їжа та напої / Каші. Скільки питань навколо цієї страви! Багато хто скаржиться, що плов зовсім не хоче у них виходити – виходить каша. Максимально докладно розповімо вам, як приготувати плов …