Їм насичена не лише їстівна м'якоть, а й шкірка. Друге місце посідають яблука та груші. До речі, у печених плодах пектину більшеніж у свіжих фруктах. І найбільше цієї речовини накопичується в шкірці та навколонасінній коробочці.
Особливо багаті пектин яблука, банани, груші, персики та цитрусові. Якщо це можливо, їжте фрукти зі шкіркою, тому що в ній найбільша концентрація пектину. Пийте натуральні фруктові соки. Натуральні соки (особливо з м'якоттю) містять багато пектинутому постарайтеся включати їх у свій раціон.
Кулінарна шпаргалка. Вміст пектину в ягодах та фруктах
Продукти | Зміст пектинових речовин |
---|---|
Червона смородина | 1,1 |
Яблуко | 1 |
Слива | 0,9 |
Абрикос | 0,7 |
•Aug 31, 2017