Можна додати в мило подрібнені зернятка кави, мелену корицю або гвоздику. Тільки не додавайте занадто багато – інакше мило вийде жорстким. Найкраще використовувати їх на додаток до ароматичних олій. Наприклад, можна використовувати мелену корицю і віддушку для мила з яблучним ароматом.
Класичними ароматами для мила є: пачулі, троянда, сандал, лимон та іланг-іланг. Якщо ви хочете використовувати не одну, а кілька ефірних олій, перевірте заздалегідь, наскільки ці олії одна з одною поєднуються. Деякі ефірні олії пригнічують дію та аромат інших ефірних олій.
Але найчастіше саме віддушка є джерелом проблеми. Досвідчені миловари знають, що для мила з нуля, звареного холодним способом, підходять тільки ароматизатори виробництва США.
Ефірні олії для мила
- Види ефірних олій :
- Апельсин (Citrus sinensis (лат.)) …
- Бергамот (Citrus bergamia (лат.)) …
- Валеріана (Valeriana officinalis (лат.)) …
- Ваніль (Vanilla planifolia (лат. …
- Гвоздика (Syzygium aromaticum (лат.)) …
- Жасмин (Jasminum officinale (лат.)) …
- Лаванда (Lavendula officinalis (лат.))