індійський чорний чай Англійці, як правило, використовують індійський чорний чай. Не рекомендується додавати молоко до чаю з яскравим або, навпаки, ніжним ароматом. Характерний смак та запах молока може спотворити чи заглушити органолептичні властивості. чаю.
Сутей цай, монгольський чай (монг. сүүтей цай, від сүү – молоко, -Тей – афікс «з ким, з чим» і цай – чай, буквально «чай з молоком») – Традиційний монгольський напій. Готується із зеленого чаю та молока з додаванням жиру, солі, борошна та рису.
Англійці п'ють чай декілька разів в день. До сніданку заварюють міцні чорні чаї – асам і англійська сніданок, на ланч віддають перевагу зеленим або трав'яним сортам, увечері прийнято заварювати ерл грей або дарджилінг, а для післяполуденної церемонії «файв о'клок» вибирають кілька різних сортів. чаю.