В ідеалі потрібно змішати золу з такою ж кількістю річкового піску. Якщо грунт трохи кислий і ви точно про це знаєте, необхідно внесення деревної золи. Додайте п'ять чи шість ложок золи на кожну ямку. Можна зробити кашку з деревної золи, ґрунту та води.
Щоб підвищити врожайність, перед пророщуванням картоплини надрізають. На великих бульбах роблять глибокий поперечний надріз, залишаючи невелику перемичку товщиною 1-2 см. Це необхідно, щоб розбудити всі очі і досягти появи максимальної кількості паростків.
Підземна частина пагонів довша, ніж якби картопля садили паростками вгору. Відповідно, коренева система у кущів, посаджених пагонами вниз, потужніше, столонів і бульб утворюється більше. Сходи пробиваються на значній відстані один від одного, тому кожен паросток отримує максимум сонця та кисню.